Kommunikációs tanácsok a szüret idejére

Van, akinél már be is köszöntött a legizgalmasabb időszak, a szüret, de hamarosan mindenhol elkezdődik a munka. A korai érésű fajták augusztusi szedésétől egészen az aszúszemek válogatásáig a pincészetek számára komoly és felelősségteljes munka folyik minden ősszel.

Noha a fókusz ilyenkor – mind a szőlőben, mind a pincében – ezen a munkán van, érdemes némi időt szánni arra is, hogy a követőinknek, a törzsvásárlóinknak és az érdeklődőknek megmutassuk, mi is történik ebben a periódusban.

Képek

Talán a legegyszerűbb és a leggyorsabb módja az információ átadásának. Színes, érdekes, és nem kell vele sok időt tölteni, egy-két kattintás, némi utómunka, hogy minél szebbek legyenek a fotók, és már készen is vagyunk. Posztolhatunk a területről, amin éppen szüretelünk, magáról a munkafolyamatról, lefotózhatjuk külön az éppen szedett szőlőfürtöket, a pincészetbe beérkezett szőlőt, a préselést, az első mustot… Gyakorlatilag mindent, ami a borászoknak természetes és mindennapi, de mindenki másnak izgalmas bepillantás a szüreti munkák kulisszái mögé.

szolosor_szuret_1200

A fotók előnye, hogy már nem kell hosszú történetet hozzáfűznünk, elég egy-két mondat, vagy akár pár hashtag, ráadásul egy képet több platformon is felhasználhatunk. Ugyanúgy kerülhet a Facebook-oldalunkra, mint az Instagramra, és persze a többi közösségi médiafelületre is, ki mit használ még.

Szöveg

Legyen folyamatos a kommunikáció köztünk és a fogyasztóink között. Nem csak a borászoknak fontos a szüreti időszak, ilyenkor sokkal többen érdeklődnek a szőlő/bor téma iránt, így akár új rajongókat is szerezhetünk, és a legpezsgőbb munkák alatt tudjuk bemutatni a pincészetünket. Érdemesebb többször posztolni kevesebbet, de azt folyamatosan, ráadásul mindezt összefűzhetjük a fotóinkkal is. Hol tart éppen a szüret, melyik dűlőben dolgozunk, milyen az időjárás, mustfok stb… Ezek a kis információmorzsák folyamatos érdeklődést tartanak fenn a social media felületeinken, illetve a honlapon, amennyiben azon van a híreknek, blognak kialakított rész.

A munkák végén pedig érdemes rászánni az időt, és egy hosszabb „szüreti jelentést” írni, amiben összefoglaljuk a tapasztalatainkat az aktuális évjáratról és a szüretről. Ebben az időszakban ezeket a híreket az újságok is keresik, így még plusz előnyt is jelenthet, ha esetleg megjelentetik valahol, amit írtunk.

Kodela Mia

Ide jöhet a könyvről kép, szöveg, gomb, bármi…

Ez az oldal cookie-kat használ. Nekünk, a Wineglass Communication-nál fontos az adataid védelme. A honlapunk szolgáltatásaink biztosítása, a felhasználói élmény javítása és a látogatottságának mérésére, hirdetéseink eljuttatása érdekében sütiket és más követő megoldásokat használ. Bizonyos adatokat hozzájárulásod esetén átadunk külső partnereknek, például a Google-nek.

Az „Elfogadom az összes sütit” gomb megnyomásával egyszerre tudsz hozzájárulást adni az összes cookie lefutásához.

Ha szeretnéd, Te magad is eldöntheted az „Adatvédelmi beállítások” linkre kattintva, mihez járulsz hozzá, és át tudod nézni a részleteket az Adatkezelési tájékoztatónkban. Későbbiekben is változtathatsz, a bal alsó sarokban található fogaskerékre kattintva.

Adatvédelmi beállítások elmentve!
Adatvédelmi beállítások

Szeretnénk minél személyre szabottabb élményeket és szolgáltatásokat nyújtani a weboldalunkon és azon túl is. Ezért használunk un. sütiket és követőkódokat, és ezért adunk át bizonyos adatokat külső partnereknek. Ezeknek a funkcióknak egy része, amik a rendszer üzemeltetéséhez szükséges, azonnal elindul, egy másik részét viszont Te tudod szabályozni ezen a felületen az egyes kategóriákban, amelyeknél a nevekre kattintva meg tudod nézni a részleteket. További információkat az Adatkezelési tájékoztatónkban találsz. Arra kérünk, segítsd a munkánkat, és kattints az [ÖSSZES ENGEDÉLYEZÉSE] gombra!”


Ezek a cookiek az oldal működéséhez szükségesek. Automatikusan elindulnak, amikor weboldalunkat meglátogatod. Kivételes esetekben a büngészőkben tilthatók le, de felhívjuk a figyelmedet, hogy oldalunkat ezek nélkül a sütik nélkül nem fogod tudni kielégítően használni.

Ezek a cookiek az oldal működéséhez szükségesek. Automatikusan elindulnak, amikor weboldalunkat meglátogatod. Kivételes esetekben a büngészőkben tilthatók le, de felhívjuk a figyelmedet, hogy oldalunkat ezek nélkül a sütik nélkül nem fogod tudni kielégítően használni.

Összes tiltása
Összes engedélyezése