Légy naprakész!

Nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy a kommunikáció rengeteg energiát követel meg egy pincétől. A rendszeresség és a folyamatosság ugyanis alapkövetelmény.

Az elmúlt hetekben több olyan honlappal is találkoztunk, amit szemmel láthatóan évek óta nem frissített a gazdája. Erre azért érdemes figyelni, mert egy inaktív, Csipkerózsika-álomban szendergő honlap is mesél a borászról, és nem biztos, hogy pozitív dolgokat. Ha a fogyasztó azt látja, hogy az aktuális hírek évek óta nem frissültek, vagy a legutóbbi évjárat a 2006-os, akkor még az is felmerülhet benne, hogy a borászat már nem is működik.

Egy borásznak persze rengeteg a munkája a szőlőben és a pincében egyaránt, ezért ha egészen biztos benne, hogy semmiképp sem lesz ideje a honlapot frissíteni, akkor érdemes olyan honlapra váltani, ami a lehető legkevesebb aktuális információt tartalmazza. Ebben az esetben elég egyszer összeszedni mindent, a borászati filozófiától a területeken át az elérhetőségig. Ekkor a honlap egyfajta online névjegyként, brosúraként működik, és ugyan valószínűleg visszatérő látogatókat nem vonz majd, de legalább az alapinformációkat elérik az érdeklődők.

computer_notepad_1200px

Érdemes azonban vállalni a frissítéssel járó pluszmunkát, mert így visszatérő olvasókat, fogyasztókat nyerhetünk meg a pincénk számára, ezzel is építve a saját márkánkat. Ehhez adunk pár tippet, hogy könnyebb legyen a feladat.

Hozzunk létre blogot az oldalunkon!

Havi egy írásnál többet nem vár el senki egy borászattól. Érdemes tervezni vele, és mondjuk minden hónap második hetében megírni a bejegyzést. Elég, ha 3-500 szóban leírjuk azt, ami a pince körül abban a hónapban történt. Ne gondoljunk nagy dolgokra, a fogyasztót valószínűleg pont az érdekli, hogy lepalackoztuk az új évjáratot a kedvenc borából, vagy hogy mit főztünk otthon a bor mellé.

Frissítsük a borokat!

Ha megjelenítjük a borainkat a honlapon, akkor évjáratváltáskor igyekezzünk a leghamarabb frissíteni azokat. Bár több munka, de az analitikai adatokon túl érdemes pár személyes megjegyzést írni a termésről, a szüretről, az erjedésről, de akár a termőhelyről is.

Mutassuk is meg a történéseket!

Érdemes időnként a galériát is frissíteni, persze nem napi szinten, a pillanatképeket hagyjuk meg a Facebooknak és az Instagramnak. Ha 3-4 képet minden évszakban a galériához adunk, az ugyancsak a naprakészségünkről tanúskodik.

Burai László

Ide jöhet a könyvről kép, szöveg, gomb, bármi…

Ez az oldal cookie-kat használ. Nekünk, a Wineglass Communication-nál fontos az adataid védelme. A honlapunk szolgáltatásaink biztosítása, a felhasználói élmény javítása és a látogatottságának mérésére, hirdetéseink eljuttatása érdekében sütiket és más követő megoldásokat használ. Bizonyos adatokat hozzájárulásod esetén átadunk külső partnereknek, például a Google-nek.

Az „Elfogadom az összes sütit” gomb megnyomásával egyszerre tudsz hozzájárulást adni az összes cookie lefutásához.

Ha szeretnéd, Te magad is eldöntheted az „Adatvédelmi beállítások” linkre kattintva, mihez járulsz hozzá, és át tudod nézni a részleteket az Adatkezelési tájékoztatónkban. Későbbiekben is változtathatsz, a bal alsó sarokban található fogaskerékre kattintva.

Adatvédelmi beállítások elmentve!
Adatvédelmi beállítások

Szeretnénk minél személyre szabottabb élményeket és szolgáltatásokat nyújtani a weboldalunkon és azon túl is. Ezért használunk un. sütiket és követőkódokat, és ezért adunk át bizonyos adatokat külső partnereknek. Ezeknek a funkcióknak egy része, amik a rendszer üzemeltetéséhez szükséges, azonnal elindul, egy másik részét viszont Te tudod szabályozni ezen a felületen az egyes kategóriákban, amelyeknél a nevekre kattintva meg tudod nézni a részleteket. További információkat az Adatkezelési tájékoztatónkban találsz. Arra kérünk, segítsd a munkánkat, és kattints az [ÖSSZES ENGEDÉLYEZÉSE] gombra!”


Ezek a cookiek az oldal működéséhez szükségesek. Automatikusan elindulnak, amikor weboldalunkat meglátogatod. Kivételes esetekben a büngészőkben tilthatók le, de felhívjuk a figyelmedet, hogy oldalunkat ezek nélkül a sütik nélkül nem fogod tudni kielégítően használni.

Ezek a cookiek az oldal működéséhez szükségesek. Automatikusan elindulnak, amikor weboldalunkat meglátogatod. Kivételes esetekben a büngészőkben tilthatók le, de felhívjuk a figyelmedet, hogy oldalunkat ezek nélkül a sütik nélkül nem fogod tudni kielégítően használni.

Összes tiltása
Összes engedélyezése